promiless.lt

Ingredientai

Italian Spritz nealkoholinis aperityvo kokteilis:

Gaminimo procesas

  1. Paimkite vyno taurę ir gausiai užpildykite ledo kubeliais.
  2. Į taurę supilkite nealkoholinį aperityvą, ir putojanti nealkoholinį vyną arba putojančią arbatą. Norėdami sukurti tvirtą kokteilio pagrindą, rinkitės geros kokybės nealkoholinį aperityvą.
  3. Papuoškite savo kokteilį šviežia apelsino skiltele.

Italian Spritz – tai gaivus, kibirkščiuojantis kokteilis, gimęs iš itališkos aperitivo tradicijos. Jo istorija siekia XIX a. pabaigos Šiaurės Italiją, kai austrų kareiviai, pratusi prie lengvesnių gėrimų, vietiniam vynui pradėjo pilti šlakelį sodos vandens – taip gimė pirmieji spritz.

Vėliau, XX a. viduryje, italai pridėjo kartų apelsinų aperityvą, ir šis gėrimas tapo ryškiai oranžiniu vasaros simboliu. Mūsų Italian Spritz atkartoja tą patį balansą tarp citrusų gaivos, subtilaus kartumo ir putojančio lengvumo, tik be alkoholio.

Naudojamas nealkoholinis aperityvas, kuris išlaiko klasikinį skonį, bet leidžia mėgautis kiekvienu gurkšniu be kompromisų. Tai gėrimas, kviečiantis pasimėgauti itališka atmosfera bet kur – nuo saulėto terasos vakaro iki vėlyvo sekmadienio bruncho.