Espresso Martini – tai vienas iš tų gėrimų, kuriuos drąsiai galima vadinti šiuolaikine klasika. Jo istorija prasidėjo 1980-ųjų pradžioje Londone, garsiajame Soho Brasserie bare. Čia dirbęs legendinis barmenas Dick Bradsell vieną vakarą sulaukė modelio, kuri paprašė kokteilio, kuris “wake me up and then f** me up”* – pažadintų ir kartu susuktų galvą.
Dick’as sumaišė šviežiai pagamintą espresso, degtinę, kavos likerio ir šiek tiek cukraus sirupo. Rezultatas buvo stiprus, elegantiškas ir energijos kupinas kokteilis, kuris greitai tapo Londono naktinio gyvenimo simboliu. Iš pradžių vadintas Vodka Espresso, vėliau jis įgavo mums pažįstamą vardą – Espresso Martini.
Šiandien, kai vis daugiau žmonių renkasi sąmoningesnį gyvenimo būdą, gimsta naujos šio klasikinio gėrimo versijos. Nealkoholinis Espresso Martini su romu – tai šiuolaikinė interpretacija, išlaikanti kavos intensyvumą ir grietinėlės švelnumą, bet be svaiginančio poveikio.
Kadangi nealkoholinė degtinė dažnai neturi skonio (ji iš esmės primena vandenį), jos vietoje naudojamas nealkoholinis romas suteikia gėrimui sodrumo, gilumo ir lengvo karamelinio poskonio – taip išlaikoma pusiausvyra tarp kavos kartumo ir saldumo.
Rezultatas – tikras Espresso Martini charakteris be alkoholio: aromatingas, energizuojantis ir skanus.