promiless.lt

Ingredientai

Espresso Martini nealkoholinis romo kokteilis:

Gaminimo procesas

  1. Paimkite kokteilinę stiklinę ir gausiai užpildykite ledo kubeliais. Šis žingsnis ne tik atvėsina taurę, bet ir užtikrina, kad jūsų kokteilis išliks šaltas ir gaivus.
  2. Į kokteilių plaktuvą supilkite nealkoholinį romą, espresso ir cukraus sirupą. Norėdami sukurti tvirtą kokteilio pagrindą, rinkitės geros kokybės nealkoholinį romą.
  3. Į kokteilių plaktuvę įdėkite ledukus, užfiksuokite ir smarkiai išplakite. Kokteilinėje esantis ledas padeda sumaišyti ir atšaldyti ingredientus, sukuriant harmoningą ir gerai subalansuotą kokteilį.
  4. Išpilkite ledukus iš stiklinės ir nukoškite kokteilinės mišinį į paruoštą stiklinę.
  5. Papuoškite savo kokteilį kavos pupelėmis arba kakavos milteliais.

Espresso Martini – tai vienas iš tų gėrimų, kuriuos drąsiai galima vadinti šiuolaikine klasika. Jo istorija prasidėjo 1980-ųjų pradžioje Londone, garsiajame Soho Brasserie bare. Čia dirbęs legendinis barmenas Dick Bradsell vieną vakarą sulaukė modelio, kuri paprašė kokteilio, kuris “wake me up and then f** me up”* – pažadintų ir kartu susuktų galvą.

Dick’as sumaišė šviežiai pagamintą espresso, degtinę, kavos likerio ir šiek tiek cukraus sirupo. Rezultatas buvo stiprus, elegantiškas ir energijos kupinas kokteilis, kuris greitai tapo Londono naktinio gyvenimo simboliu. Iš pradžių vadintas Vodka Espresso, vėliau jis įgavo mums pažįstamą vardą – Espresso Martini.

Espresso Martini be alkoholio

Šiandien, kai vis daugiau žmonių renkasi sąmoningesnį gyvenimo būdą, gimsta naujos šio klasikinio gėrimo versijos. Nealkoholinis Espresso Martini su romu – tai šiuolaikinė interpretacija, išlaikanti kavos intensyvumą ir grietinėlės švelnumą, bet be svaiginančio poveikio.

Kadangi nealkoholinė degtinė dažnai neturi skonio (ji iš esmės primena vandenį), jos vietoje naudojamas nealkoholinis romas suteikia gėrimui sodrumo, gilumo ir lengvo karamelinio poskonio – taip išlaikoma pusiausvyra tarp kavos kartumo ir saldumo.

Rezultatas – tikras Espresso Martini charakteris be alkoholio: aromatingas, energizuojantis ir skanus.