promiless.lt

Ingredientai

Whisky Smash nealkoholinis viskio kokteilis:

Gaminimo procesas

  1. Paimkite žemą stiklinę ir gausiai užpildykite ledo kubeliais. Šis žingsnis ne tik atvėsina taurę, bet ir užtikrina, kad jūsų kokteilis išliks šaltas ir gaivus.
  2. Į kokteilių plaktuvą supilkite nealkoholinį viskį, citrinų sultis ir cukraus sirupą kartu su mėtos lapeliais. Norėdami sukurti tvirtą kokteilio pagrindą, rinkitės geros kokybės nealkoholinį viskį.
  3. Į kokteilių plaktuvę įdėkite ledukus, užfiksuokite ir smarkiai išplakite. Kokteilinėje esantis ledas padeda sumaišyti ir atšaldyti ingredientus, sukuriant harmoningą ir gerai subalansuotą kokteilį.
  4. Nukoškite mišinį į paruoštą stiklinę ant ledo.
  5. Papuoškite savo kokteilį šviežia mėtos puokšte.

Whiskey Smash – tai vienas seniausių klasikinių kokteilių, kurio šaknys siekia XIX a. vidurį. Šis gėrimas pirmą kartą paminėtas legendinio barmeno Jerry Thomas 1862 m. knygoje “How to Mix Drinks”. Tuo metu Amerikoje „smash“ tipo kokteiliai buvo itin populiarūs – tai gaivūs, švieži gėrimai, kuriuose dvasia (spiritas) susitinka su citrusais, cukrumi ir žolelėmis.

Žodis smash pažodžiui reiškia „sutraiškyti“ – būtent taip paruošiamos žolelės, kad išleistų aromatus. Whiskey Smash išsiskyrė tuo, kad vietoje džino ar romo buvo naudojamas viskis, kuris suteikė gėrimui šilumos, gilumo ir šiek tiek prieskonių.

Paprastai jis maišomas iš burbono, citrinos sulčių, cukraus ir šviežios mėtų, o patiekiamas su ledu – tarsi gaivi, vasariška Whiskey Sour interpretacija.

Laikui bėgant, „smash“ tapo ne tik technika, bet ir kūrybiškumo simboliu – barmenai pradėjo keisti bazinius ingredientus ir ieškoti naujų skonių. Būtent iš šios tradicijos vėliau gimė šiuolaikiniai variantai, tarp jų ir garsusis Basil Smash – žaliasis džino (ar nealkoholinis) pusbrolis, kurio baziliko aromatas tapo modernaus baro ikona.

Nors Basil Smash atsirado tik 2008 metais Hamburge, jo šaknys veda tiesiai į šią XIX a. klasikos taurę – Whiskey Smash, kuri ir šiandien išlieka vienu iš tikrųjų kokteilių kultūros kertinių akmenų.