promiless.lt

Ingredientai

Basil Smash nealkoholinis džino kokteilis:

Gaminimo procesas

  1. Paimkite žemą stiklinę ir gausiai užpildykite ledo kubeliais. Šis žingsnis ne tik atvėsina taurę, bet ir užtikrina, kad jūsų kokteilis išliks šaltas ir gaivus.
  2. Į kokteilių plaktuvą supilkite nealkoholinį džiną, citrinų sultis ir cukraus sirupą kartu su baziliko lapeliais. Norėdami sukurti tvirtą kokteilio pagrindą, rinkitės geros kokybės nealkoholinį džiną.
  3. Į kokteilių plaktuvę įdėkite ledukus, užfiksuokite ir smarkiai išplakite. Kokteilinėje esantis ledas padeda sumaišyti ir atšaldyti ingredientus, sukuriant harmoningą ir gerai subalansuotą kokteilį.
  4. Nukoškite mišinį į paruoštą stiklinę ant ledo.
  5. Papuoškite savo kokteilį šviežiu baziliko lapeliu.

Šis kokteilis gimė 2008 metais Hamburge (Vokietijoje), bare „Le Lion – Bar de Paris“, kur jį sukūrė garsus barmenas Jörg Meyer.
Tuo metu jis ieškojo būdo, kaip sukurti naują, gaivų ir paprastą kokteilį, kuriame pagrindinį vaidmenį atliktų ne vaisiai, o žolelės. Eksperimentuodamas su klasikiniu „Whisky Smash“ receptu (kur naudojamos mėtos ir citrina), jis vietoje mėtų pabandė naudoti šviežią baziliką ir derinti jį su džinu bei citrinos sultimis.

Rezultatas nustebino net patį kūrėją – ryškiai žalias, aromatingas, žolelių ir citrusų kupinas gėrimas tapo momentiniu hitu tarp lankytojų. Netrukus šis gėrimas pasklido po visą Europą, o vėliau – ir po pasaulį.
Jörg Meyer vėliau sakė, kad „tai buvo paprasčiausias eksperimentas su baziliku, kuris netyčia tapo legenda“