Šis kokteilis gimė 2008 metais Hamburge (Vokietijoje), bare „Le Lion – Bar de Paris“, kur jį sukūrė garsus barmenas Jörg Meyer.
Tuo metu jis ieškojo būdo, kaip sukurti naują, gaivų ir paprastą kokteilį, kuriame pagrindinį vaidmenį atliktų ne vaisiai, o žolelės. Eksperimentuodamas su klasikiniu „Whisky Smash“ receptu (kur naudojamos mėtos ir citrina), jis vietoje mėtų pabandė naudoti šviežią baziliką ir derinti jį su džinu bei citrinos sultimis.
Rezultatas nustebino net patį kūrėją – ryškiai žalias, aromatingas, žolelių ir citrusų kupinas gėrimas tapo momentiniu hitu tarp lankytojų. Netrukus šis gėrimas pasklido po visą Europą, o vėliau – ir po pasaulį.
Jörg Meyer vėliau sakė, kad „tai buvo paprasčiausias eksperimentas su baziliku, kuris netyčia tapo legenda“