Gin Mule – tai moderni klasikinio „Moscow Mule“ atmaina, atsiradusi iš noro gaivų imbierinio gėrimo charakterį papildyti botaninėmis, aromatingomis natomis. Kai varinėje mule taurėje susijungė aitrus imbierinis alus, gaivi laimo rūgštis ir žolelių bei kadagio atspalviais pasižymintis džinas, gimė gyvybingas, vasariškas kokteilis, kuriame žali, gaivūs tonai dera su aštriu imbieriu.
Šiuolaikinėse interpretacijose vis dažniau naudojamas nealkoholinis džinas, kuris leidžia išlaikyti kedro, kadagio, citrusų ir žolelių aromatus, tačiau suteikia galimybę mėgautis šiuo kokteiliu bet kuriuo metu. Tokia versija išsaugo pagrindinį Mule stiliaus kokteilių bruožą – ryškų imbiero aštrumą ir botaninę gaivą – bei išlaiko harmoningą skonio balansą.