promiless.lt

Gaminimo procesas

  1. Paimkite žemą stiklinę ir idėkite didelį ledo kubą.
  2. Į stiklinę supilkite nealkoholinį džiną, nealkoholinį vermutą ir nealkoholinį aperityvą.
  3. Papuoškite savo kokteilį apelsino žievele.

Negroni – tai vienas ryškiausių XX a. pradžios italų aperityvų, savo istoriją pradėjęs Florencijoje. Pasakojama, kad 1919 m. grafas Camillo Negroni, ieškodamas intensyvesnio ir gilesnio skonio, paprašė savo mėgstamą „Americano“ sustiprinti pakeičiant sodą džinu. Taip gimė ikoniškas, kartaus ir saldaus balanso kupinas kokteilis, greitai tapęs itališkos aperityvo kultūros simboliu.

Nors klasikinis Negroni garsėja savo trijų lygių dalių formule, šiandien vis dažniau kuriamos jo nealkoholinės interpretacijos. Naudojant nealkoholinį džiną, kartu su nealkoholiniais aperityvais ir kartumo natomis, galima išlaikyti gėrimo esmę – ryškią apelsino žievelės aromatiką, žolelių kartumą ir elegantišką saldumo balansą – tačiau gėrimas tampa lengvesnis, tinkantis tiek dienai, tiek vakarui.